קליטת רכוש קבוע במערכת להנהלת חשבונות וניהול עסק

כאשר בעל עסק מחליט לרכוש רכוש כלשהו לעסק, חשוב מאוד להבין כיצד רכישה זו מוגדרת על ידי הרשויות – ישנן רכישות והוצאות שיהיו מוכרות לצורך חישוב מס הכנסה וקיזוז חלק או כל סכום המע"מ על הרכישה. רכוש קבוע נופל להגדרות אלה וחיוני להבין מה זה רכוש קבוע וכיצד לרשום אותו כראוי עם הסיווג הנכון.
מערכת AccountIT לניהול עסק והנהלת חשבונות מעניקה אפשרות נוחה וקלה לרשום רכוש קבוע מסוג זה.
אך קודם…
מהו בעצם רכוש קבוע?
למרות שאין הגדרה מדויקת ואחידה בגלל שכל עסק הינו שונה ממשנהו, ניתן לציין מספר מאפיינים של רכוש קבוע: קודם כל, על רכוש זה להוות גורם שמשפיע על ייצור ההכנסות של העסק ואינו מהווה טובת הנאה אישית של בעל העסק. אם ובמידה וניתן לחלק את הרכישה באופן ברור לחלק לטובתו האישית של בעל העסק וחלק לטובת צרכי העסק, אז יהיה ניתן גם לקזז חלקית את המע"מ באופן יחסי.
כמובן שכל רכישת רכוש קבוע צריכה להיות מלווה בחשבונית מס תקנית שמציינת את סכום המע"מ ושנושאת את שם העסק; כמו כן, זוהי חייבת להיות חשבונית מס מקור. ראוי לציין שרשות המסים מכירה באופן חלקי בהוצאות כמו אחזקת רכב וטלפון נייד.
בכל מקרה, עדיף להתייעץ עם רואה חשבון או יועץ מס לגבי הרכישה.
כיצד לרשום רכוש קבוע במערכת להנהלת חשבונות וניהול עסק? (וידאו בסוף המאמר)
הכניסה לאפשרות רישום רכוש קבוע במערכת מתבצעת דרך "הוצאות" בתפריט הראשי ולחיצה על "קליטת רכוש קבוע". כך נראה מסך זה:

למי שכבר השתמש בפונקציות השונות של התוכנה, רישום רכוש קבוע אינו שונה. יש לבחור ספק מתוך רשימת הספקים השמורים במערכת או לשמור ספק חדש או לבחור באפשרות "ספקים שונים" עבור ספק חד פעמי שלא מעוניינים לשמור את פרטיו באופן קבוע במערכת. לאחר מכן יש לבחור לאיזה סעיף נכסים שייך הרכוש הקבוע מתוך רשימה מובנית של סעיפים שכבר רשומים במערכת מראש (או כמובן לשמור סעיף חדש). יש להשלים את שאר השדות הכוללים את תאריך ביצוע העסקה והפקת החשבונית, תאריך התשלום ("תאריך ערך"), מספר האסמכתא של החשבונית וכמובן את הסכום.
לסיום יש ללחוץ על כפתור "עדכן", ולאחר וידוא הפרטים ללחוץ על אישור הנתונים על מנת שרכישת הרכוש הקבוע תוזן ותקלט במערכת.
לנוחיותכם, הנה סרטון קצר שמסביר ומדגים כיצד לרשום רכוש קבוע במערכת AccountIT לניהול עסק והנהלת חשבונות:
למד עוד על ניהול עסק והפקת חשבוניות באינטרנט:
תוייג ניהול