התנהלות עסקית תקינה ונכונה מול רשויות המס | Account it

התנהלות עסקית תקינה ונכונה מול רשויות המס (מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי)

התנהלות תקינה מול רשויות המס

חלק בלתי נפרד וחיוני מתהליך פתיחת עסק וניהולו השוטף הינו עבודה תקינה ונכונה מול רשויות המס השונות – מס הכנסה, מס ערך מוסף (מע"מ) והמוסד לביטוח לאומי (רלוונטי בדרך כלל לעסקים גדולים).

התנהלות בעייתית, מבולבלת וחובבנית מול רשויות המסים תוביל להפסדים כלכליים שיתבטאו בפספוס קיזוזי והחזרי מס, תשלום מסים לא מדויק ואף סנקציות כלכליות מצד רשויות המס.

מיותר לציין שהתנהלות קלוקלת יכולה להיות הרסנית לעסק ואף להביא להתרסקותו.

לצערנו הרב, עדיין מתנהל דיון ונשאלת השאלה סביב האפשרות של עצמאיים ועסקים להתנהל מול רשויות המס באופן עצמאי, ללא רואה חשבון או יועץ מס, שזה כמובן אמנם חוקי לגמרי אך עם זאת לא מומלץ.

האמת היא שלעצמאי עם הכנסות קבועות יהיה קשה לנהל את חשבונותיו לבד ללא בעל מקצוע כלכלי – לפחות בהיקף מסוים גם אם מוגבל.

ראוי לציין בשלב זה שאנו במערכת AccountIT לניהול עסק והנהלת חשבונות מציעים מגוון חבילות, חלקן כוללות תמיכה וליווי צמוד של חברת האם שלנו משרד רואי החשבון אהרן ושות’, וחלקן מציעות אפשרויות הפקת מסמכים (חשבוניות דיגיטליות, קבלות ירוקות וכו’) וניהול (ספקים, לקוחות, מלאי וכו’) ללא תמיכה.

למה בכלל צריך רואה חשבון או יועץ מס?

הצורך הקריטי בבעל מקצוע כלכלי מתחיל עוד בשלב פתיחת העסק עם בחירות רבות שצריכות להיעשות לאחר הבנה עמוקה של המשמעויות השונות של כל בחירה.

איזה ישות עסקית להקים (עוסק פטור, מורשה, חברה)? איזה טפסים יש למלא לכל ישות עסקית שכזו? לאיזה רשויות מס יש לדווח על פתיחת העסק?

האם ניתן לשלב עבודה כשכיר ביחד עם ניהול עסק ומה זה אומר מבחינת מיסוי?

ישנן עוד אינספור שאלות כלכליות ובירוקרטיות כאלה ואחרות שבעלי מקצוע יוכלו לענות עליהן בעוד אנשים מין השורה יתקשו איתן מאוד.

ביצוע שגיאה או חישוב לא נכון יכול כבר בשלב ההתחלתי לייעד את העסק לכישלון.

גם לאחר ההקמה ובזמן ניהולו השוטף של העסק נדרשת התנהלות תקינה ומקצועית של העסק מול רשויות המסים.

צריך לדעת מתי ואיזה דוחות תקופתיים יש להגיש; כיצד להגיש דוחות ובאמצעות אילו טפסים; לאיזה רשות בדיוק יש להגיש דוחות וטפסים מסוגים שונים; מול איזה רשות וכיצד להתקזז ולקבל החזרי מס; כמה מס יש לשלם ובאילו תאריכים.

ללא בעל מקצוע כמו רואה חשבון או יועץ מס, עבודה זו יכולה להיות כמעט בלתי אפשרית, במיוחד כאשר יש גם עסק לנהל.

מה כוללת עבודה מול רשויות המסים?

לכל עסק יש מחויבויות שונות לרשויות המסים השונות בהתאם להגדרת העסק (מורשה, פטור, חברה), אופי העסק, והכנסות והוצאות העסק.

הנה רק כמה דוגמאות בסיסיות לעבודה מול רשויות המסים:

כאמור, אין מניעה חוקית מעצמאיים ועסקים להתנהל מול רשויות המסים לבד בצורה עצמאית וללא עזרת רואה חשבון או יועץ מס; אך עם זאת, בגלל המורכבות והמומחיות הרבה הנדרשת בעבודה זו, מומלץ מאוד לפחות להסתייע בבעל מקצוע.

אנו מזמינים אתכם לנסות את המערכת שלנו לניהול עסק והנהלת חשבונות (בליווי צמוד של משרד רואי החשבון אהרן ושות)’ במחירים המשתלמים ביותר בשוק.

×

לחץ מטה על מנת ליצור איתנו קשר ב-WhatsApp

× דברו איתנו!
דילוג לתוכן