חוק המזומן החדש ולמה בעלי עסקים ועצמאים חייבים להכירו | Account it

מהו חוק המזומן החדש (2019) ולמה בעלי עסקים ועצמאים חייבים להכירו

חוק המזומן החדש לעצמאים

חוק המזומן החדש (בשמו הרשמי "החוק לצמצום השימוש במזומן, התשע"ח-2018”) נכנס לתוקף ב-1 לינואר, 2019, כשתפקידו ומטרותיו הם להילחם בשוק השחור של תשלומי מזומן בעסקאות ללא דיווח, וכנגזרת של כך ללא תשלום המס הנדרש.

המדינה כמובן מעוניינת לדעת על כל העסקאות המתרחשות בתחומה ולגבות את כל המסים הדרושים על פי חוק, ולכן חוק זה חוקק.

אם כן, חוק זה בעצם מסדיר את סכומי הכסף המקסימליים איתם ניתן לשלם במזומן.

ההגבלות השונות של תשלומי המזומן החדשים הן:

  • עסקאות פרטיות: בעסקאות ששני הצדדים הם אנשים פרטיים ניתן לבצע תשלום של עד 50,000 ש"ח במזומן. בעסקה פרטית מעל 50,000 ש"ח במזומן, ניתן לבצע תשלום של עד 50,000 ש"ח או 10% ממחיר העסקה (הנמוך מבין השניים).
  • בעסקאות שאחד הצדדים הוא עוסק: כאשר אחד הצדדים הוא עוסק (מורשה או פטור) ישנה הגבלת תשלום במזומן מעל 11,000 ש"ח. בעסקאות מסוג זה, כאלה התשלום הוא מעל 11,000 ש"ח ניתן לבצע תשלום של עד 11,000 ש"ח או 10% ממחיר העסקה (הנמוך מבין השניים).

יש לציין שהסנקציות הכלכליות על הפרות של חוק זה נעות בין 15% ל-30% מסכום העבירה. כמו כן, חשוב להזכיר שהחוק והמגבלות הללו אינן חלות על העברות כספים בין בני משפחה.

המטרה – חיסול השוק השחור של העברות כספים לא מדווחות

בעזרת חוק זה, המדינה בעצם שואפת לצמצם למינימום את היקף העברות הכספים בשוק השחור אשר מתנהל ללא ידיעת הרשויות ובכך המדינה מאבדת את גביית תשלומי המסים בעסקאות אלה.

חוק זה אינו רק נועד כדי לצמצם העלמות מס אלא גם להילחם בשלל תופעות אחרות שיכולות לפגוע במדינה ואזרחיה שומרי החוק כגון מימון טרור והלבנת הון.

חשוב לומר שמבחינת המדינה ישנה העדפה ברורה שכמה שיותר העברות כספים ועסקאות לא יתבצעו במזומן, שכן, קשה יותר לעקוב אחר עסקאות כאלה ומכך שבאופן טבעי לרשויות מורכב יותר לגבות מסים מהן.

אם אתה עומד לפני ביצוע עסקה ואינך יודע האם אתה נדרש לדווח עליה ואם לאו, רשות המסים מעמידה סימולטור פשוט לתפעול שבו ניתן לחשב את סכום התשלום המקסימלי במזומן, וכמו כן ניתן לחשב את סכום ההפרה והסנקציה הכלכלית בעקבותיה.

×

לחץ מטה על מנת ליצור איתנו קשר ב-WhatsApp

× דברו איתנו!
דילוג לתוכן